Advies, PR …
…maar in de ruimere zin …
PERSRELATIES | RELATIES MET INFLUENCERS | REDACTIONELE BRAND CONTENT | COMMUNICATIEADVIES

HET KANTOOR

2 decennia lang al helpen we merken en grote namen om communicatiestrategieën te bedenken die het verschil maken. We houden daarbij één credo voor ogen: de lat alsmaar hoger leggen.

Sinds de oprichting in Parijs in 1997…

… is er nog geen rimpeltje te bespeuren bij Bureau Franck Drapeau (onze schoonheidsspecialisten zouden dat met plezier opgevuld hebben!), wel integendeel. We volgen de mediatieke veranderingen op de voet, volgen de leefgewoonten van onze consumenten met argusogen en hebben ons aangepast om het metier van persattaché te doen evolueren in lijn met die evoluties. We blijven (voor altijd!) focussen op de relaties met de journalisten, maar breiden ons werkterrein nu ook uit naar de blogs en naar enkele influencers die het merk of het concept waar wij voor staan te valoriseren.

Sinds 2015…

… en op verzoek van enkele Franse cliënten, zijn we nu ook actief in het koninkrijk van de strips en de chocolade. En we hebben daarbij geen genoegen genomen met knip-en-plakwerk: ons Brussels team werkt uitsluitend voor een netwerk van Belgische – Nederlandstalige & Franstalige – contacten aan een uitgepuurde strategie die naadloos aansluit bij de eigenheden van het grondgebied, maar ook een vooral van de Klant.

Voor meer informatie over het Bureau Franck Drapeau Paris, verwijzen we graag naar www.franckdrapeau.com

ONZE UNIVERSUMS

Schoonheid | Kind | Vorm/Fitheid

ONZE EXPERTISES

Persrelaties

Strategische denkoefening, opstel en opmaak van persberichten, organisatie van pershappenings of gerichte goodwill events enz. We bedenken en implementeren made-to-measure actieplannen om de journalisten ten prikkelen en onze Klanten de best mogelijke mediatieke visibiliteit te geven.

Relaties met influencers

Blogs, Youtube, Instagram… ons bureau is geheel oog en oor voor de nieuwe – Nederlandstalige én Franstalige –webinfluencers en kiest zorgvuldig de influencers met wie hetsamenwerkt. We bedenken onze acties volgens de identiteit en de behoeften van het merk – of het nu gaat om een eenvoudige producttest, een creatieve enscenering, een lanceringsavond of allerhande vormen van partnerships.

Redactionele brand content

Of het nu gaat om de creatie van editoriale content voor een website of een bedrijfsintern magazine, we stellen onze redactionele vaardigheden – een mengkroes van creativiteit, alertheid voor trends en inzicht in de leefwereld van de merken – ter beschikking van onze Klanten.

Communicatieadvies

Onze vaardigheden zijn van velerlei aard en omhelzen globale communicatiestrategieën. Referencing, partnerships voor het grote publiek, community management, het zoeken naar influencers buiten de media … onze voelhoorns staan altijd op scherp en wij proberen onze Klanten optimaal te helpen bij hun communicatieproblematiek.

DE STRATEGIE

Voor elk budget dezelfde strategie bovenhalen? Show-off operaties verkiezen boven acties met een gerentabiliseerd potentieel? Brutoresultaten voor- leggen zonder ze te analyseren? Geen sprake van. Wij, wij stellen aan elk van onze Klanten een doordachte strategie voor, die exclusief voor hen is uitgekiend en waarvan we samen, als dat mogelijk is, de kwantificeerbare doelen vooropstellen. Dit alles gekoppeld aan een permanente beschikbaarheid en een analytische opvolging van de resultaten.
Ons Belgisch filiaal werkt nauw samen met het Franse bureau en kan – aansluitend op wat de Klant verlangt – cross actions op Frankrijk en België voeren.

ENKELE REFERENTIES

SCHOONHEID

KIND

VORM/FITHEID

NEWS

Dolce
De kleurrijke knuffeldieren van Dolce meert aan bij het Bureau Franck Drapeau!
Yookidoo
De kindermerk Yookidoo vertrouwen ons hun relaties met de pers & met de influencers toe.
Christian Lénart
De geurwaters met ingrediënten van natuurlijke oorsprong Christian Lénard vertrouwen op BFD!
Formula 10.0.6
Een Amerikaanse specialist in de onvolmaakte huid klopt aan bij BFD.
Solinotes
Creatieve parfums in kleurrijke packs die we graag met u willen mixen & matchen!
Alma K
We zijn trots Alma K en zijn prachtige face & body rituals geïnspireerd door de Dode Zee te vertegenwoordigen.
Balmi
Het schattige lippenbalsem merk heeft ons zijn persrelaties toevertrouwd
adopt'
Het poetisch parfum merk aan zachte prijzen ADOPT’ heeft ons zijn persrelaties toevertrouwd
Hask
Droog, beschadigd of dof haar, Hask brengt de oplossing voor elke haarproblematiek
I Love…
Wij verwelkomen het merk I LOVE… in ons agentschap, we zijn er nu al verliefd op
He-Shi
Dé referentie op de Britse markt van de zelfbruiners doet op ons een beroep voor de relaties met de pers in Frankrijk en België
5 oktober 2015
Start van ons Bureau in Brussel
URGO België
De Laboratoires URGO België vertrouwen ons hun relaties met de pers & met de influencers toe